top of page

Smaak

_DSC1951-2.jpg

Om eerlijk te zijn: VOS heeft niet ‘voor elk wat wils’ of ‘van klassiek tot modern’.

Smaak ligt gevoelig. Officieel valt er niet over te twisten, maar iedereen weet dat er een stille oorlog woedt. En de lontjes worden steeds korter: kritiek op je smaak is kritiek op je persoon. Vos Interieur velt daarom geen oordeel over wat ‘goed’ en ‘fout’ is, en zal u evenmin voorschrijven wat de trends voor het komend seizoen zijn. Bij ons hoeft u zich niets te laten aanpraten over botanisch, doorleefd, industrieel, messing of masala.

Smaak heeft wél te maken met een bepaalde gevoeligheid, talent en eigen signatuur – die men kan ontwikkelen en verfijnen. Als je Vos Interieur binnenloopt, overvalt de sensatie van deze ontwikkeling en verfijning je meteen. Je merkt het aan de architectuur van het gebouw, de keuze van de meubels, de kwaliteit van de collectie, de voorbeelden, de composities, de liefde voor detail, de styling, de sfeer. Er valt daaruit maar één – sportieve - conclusie te trekken, ook voor wie wonen meer dan een hobby is: dit kan ik zelf niet. Het is precies wat ik zoek, maar dan heel anders.

Uniek voor VOS is bovendien al tientallen jaren dat zijn stijl en smaak in de kleinste accessoires weerspiegeld worden, maar óók tot uitdrukking kunnen komen in het complete ontwerp [architectuur] en de inrichting van een villa [particuliere projecten] of van een kantoor, hotel, restaurant, theater, winkel of ziekenhuis [zakelijke projecten]. Daarnaast heeft de familie naam gemaakt met het ontwerpen van meubels voor beroemde binnen- en buitenlandse merken. Vanzelfsprekend maken veel van deze producten deel uit van de collectie die u in de winkel kunt zien. In de toekomst zullen steeds meer ‘eigen ontwerpen’ zelfs alléén bij VOS te zien en te koop zijn.

Oprichter Henk Vos zei het zo: “Ik ben ontwerper omdat er vraag is naar dingen die er niet zijn.” Bieden wat de consument verwacht, past meer bij andere winkelformules. Smaak blijft ongrijpbaar en valt nu eenmaal niet te googelen.

bottom of page