top of page

Roel de Vos Keuken

12,5 jaar samenwerking met Roel de Vos Keuken

lr.jpg

Een afspraak met een keukenbouwer? Bart Vos wilde er niets van weten. Keukenbouwers associeerde hij met vaststaande maten, met modules van 30, 60 en 90, met binnen de lijntjes kleuren – en als hij dat al zou kunnen, dan zou jij het nooit doen. Maar toen Vos twaalf en een half jaar geleden oog in oog stond met keukenbouwer Roel de Vos was het ijs snel gebroken. Roel de Vos bleek namelijk óók binnenhuisarchitect en ontwerper te zijn.

 

Vos en De Vos – het toeval wil wat – waren misschien wel voor elkaar bestemd. Wat volgt is een verhaal over aanvoelen en aanvullen, een samenwerking gebaseerd op vertrouwen en plezier. Zoiets als een goed huwelijk en ja, dan mag je na twaalf en een half jaar en tachtig keukens verder, je koperen bruiloft vieren. En dat doen ze dan ook! Vanaf deze winter zijn bij Vos Interieur vier complete keukens te zien die het duo samen ontwikkelde.

 

En dit is hun geheim: de typische Vos en De Vos keuken bestaat niet. Vos en De Vos zijn wars van trends maar denken vanuit de klant. Daarvan is er geen één hetzelfde en daarin zit ‘m nou precies de lol! De ontwerpers vonden elkaar namelijk niet alleen in de bevlogenheid voor hun vak – noem ze passioneel – maar ook in het motto ‘kan niet bestaat niet’. Niets is te gek en alles een nieuwe uitdaging. Van strakke lijnen tot organische vormen en van een reuzen kookeiland

tot een keuken die meandert door de ruimte. Of neem hun materiaalgebruik dat uiteenloopt van steen, hout of appeltjesgroen Fenix tot hightech roestvrijstaal. De klassieker is er ook, de 101. Maar ook daaraan wordt telkens gesleuteld – net als de Porsche 911 – om maar eens een onbescheiden vergelijking te noemen. Veel werk? Ja! Maar Vos en De Vos willen niet alleen de klant verrassen maar ook zichzelf. Misschien is dat wel hun grootste geheim.

 

Is er dan niets waar je een keuken van Vos en De Vos aan kunt herkennen? Zeker wel: vakmanschap, aandacht, liefde voor details. Een keuken die je meeverhuist – duurzaamheid wil ook wat – of een keuken waar je desnoods een huis omheen zou willen bouwen. En natuurlijk het allerbelangrijkste: een keuken die uitnodigt tot koken, eten en samenkomen. Een plek waar Bart het liefst de klassiekers uit The Balthazar Cookbook bereidt en Roel zijn Thaise curries – want koken dat kunnen ze natuurlijk ook. Zo’n plek dus. En die gunnen ze iedereen!

2.jpg
IMG_4328_JPG.jpg.webp
IMG_2204 v.jpg.webp

VOS EXPOSÉ

bottom of page