top of page

Bienvenue à la fête du tissu

Met trots presenteren wij de expositie van Pierre Frey bij Vos Interieur. 

_DSC8941-1.jpg

Pierre Frey, geboren op 29 december in Noord Frankrijk, kwam via verschillende baantjes als meubelpoetser en hoedenmaker, aan het werk bij stoffenhuis ‘Burger’, waar hij zijn liefde voor stoffen ontwikkelde. In 1932 ging hij werken voor het ‘Lauer House’, één van de bekendste stofproducenten in die tijd. 
 

In 1935 besloot hij samen met ontwerper Jean Chataway een nieuw merk op te richten genaamd ‘Frey’, de geboorte van een indrukwekkend stoffenhuis, die behoort tot de meest toonaangevende producenten ter wereld. 

Het bedrijf is nog altijd in familiebezit. Zoon Patrick en kleinzonen Pierre, Vincent en Matthieu runnen tegenwoordig het merk Pierre Frey. Naast hun ‘eigen’ merk is de collectie door de jaren heen uitgebreid met bekende merken zoals Braquenié, Boussac, Fadini Borghi en Le Manach. De uitgebreide stoffencollectie bestaat uit ongeveer 7.000 items met uiteenlopende thema’s, van klassiek tot hedendaags.

Pierre-Frey-mfch-Photo-3-générations.jpg
archief.jpg

Het hoofdkantoor is gevestigd in hartje Parijs, waar naast de actuele collectie ook eeuwenoude stoffen te bewonderen zijn. In een speciaal ingericht souterrain, worden deze kwetsbare, unieke stoffen met zorg bewaard onder de juiste condities, zoals klimaatbeheersing en speciaal licht. Deze archieven omvatten ca. 25.000 stoffen, documenten en tekeningen, waarbij de oudste stalen stammen uit de 16e eeuw. 

 

Sinds 1979 behoort Pierre Frey tot één van de 81 Franse luxe huizen, die zich toewijden aan het honoreren en in stand houden van de Franse historie, ambacht, innovatie en geschiedenis. Andere fameuze merken die hier ook toe behoren zijn onder andere Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent en Hermès. 

Vos Interieur vertegenwoordigt al geruime tijd dit imposante stoffenmerk. Zo wordt het veelvuldig gebruikt als ingezonden stof op meubelen, maar ook toegepast als ‘schilderij’ op framedoeken. De trots en het enthousiasme die wij voelen met een merk als deze binnen onze collectie, willen wij graag overbrengen aan onze klanten, door middel van een uitgebreide expositie. De door Vos Interieur geselecteerde, exclusieve stoffen van Pierre Frey worden hierin tentoongesteld, het is een heus ‘fête du tissu’ te noemen, of wel ‘stoffenfeest’.

De stoffenspecialisten van Vos Interieur - Marjan en Esther - nodigen u graag uit om deze bijzondere collectie stoffen te bewonderen én toe te lichten. Daarbij kunnen zij u adviseren over de vele uiteenlopende toepassingen. 

_DSC8962.jpg
_DSC9641.jpg
_DSC9647.jpg
_DSC9651.jpg
_DSC9644.jpg
bottom of page